You are currently viewing Νέο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ σε εξέλιξη, για να “τυλίξει” και το  Οικουμενικό Πατριαρχείο– Αμανατίδης και Φίλης στο Φανάρι!

Νέο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ σε εξέλιξη, για να “τυλίξει” και το Οικουμενικό Πατριαρχείο– Αμανατίδης και Φίλης στο Φανάρι!

  • Reading time:0 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Μετά την επιτυχή έκβαση των σχέσεων κυβέρνησης και Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι ενώ μας κυβερνούν,και είναι κατά δήλωσή τους,” άθεοι ” , διάγουν με την Εκκλησία και ειδικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την εποχή του μέλιτος.
Εσχάτως  και αφού έχουν θέςει υπό πλήρη έλεγχο την Εκκλησία της Ελλάδος,έβαλαν πλώρη τώρα και για το  Οικουμενικό Πατριαρχείο, η επιβίωση του οποίου εξαρτάται,σε μεγάλο βαθμό  κ α ι  από την επιδότηση που στέλνει κάθε εξάμηνο  το Υπουργείο Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα πράγματα . Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι τοις πάσι γνωστόν ότι  έχουν πολύ καλή σχέση, με αποτέλεσμα η Εκκλησία να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα, ή έστω σε χαμηλούς τόννους, τις πρωτοβουλίες του….  πρώτη φορά Αριστερά,που θέλει να ξεθεμελιώσει το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού και να επιβάλλει την ανεξιθρησκεία. Υπό άλλες συνθήκες κλήρος και λαός θα είχαν επαναστατήσει και διεκδικούσαν τα δίκαιά τους! Και τώρα; Άκρα του  τάφου σιωπή! Έχουμε μείνει σε κάποιες…. “μελάτες” δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ο οποίος φροντίζει να μην γίνεται ενοχλητικός!

Έτσι μετά την επιτυχία που σημείωσε η πρώτη φάση ,όλα δείχνουν ότι ήλθε η ώρα για την εφαρμογή της δεύτερης φάσης που αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και  στη συνέχεια τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία .
Ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν, η πρώτη φορά Αριστερά  του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε με δυό υπουργούς της να τιμήσει την Θρονική εορτή του Φαναρίου, την μνήμη του Αγίου Ανδρέου.
Έτσι λοιπόν, εκτός από τον καθ´ύλην αν.υπουργό Εξωτερικών κ. Αμανατίδη, που εκπροσωπεί την Κυβέρνηση, είναι από προχθές στο Φανάρι μαζί  και ο  υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, για να παραστούν και οι δύο στον εορτασμό και να “κερδίσουν ” την εμπιστοσύνη των Πατριαρχικών, οι οποίοι έχουν μάθει να συναναστρέφονται και να συνεργάζονται με αλλοθρήσκους, εχθρούς της δικής μας πίστης, όπως είναι οι μουσουλμάνοι και έτσι  να μην νιώθουν άβολα με την ασχετοσύνη των αλιβάνιστων Ελλήνων αξιωματούχων!
Το σχέδιο των κυβερνητικών  είναι συγκεκριμένο και  αποκρυπτογραφείται εύκολα :
Να προχωρούν μεν  στα σχέδια που έχουν, αλλά παράλληλα να δείχνουν στον απλό κόσμο που θρησκεύεται ότι διατηρούν άριστη σχέση με τον θεσμό της  Εκκλησίας και την Ιεραρχία της.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Φίλης που ηγείται του υπουργείου Παιδείας, είναι ο ίδιος κ. Φίλης που σάρκαζε και περιγελούσε τους πιστούς, πέρυσι τέτοιες ημέρες, που έσπευδαν να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο ο ίδιος το  αποκαλούσε “ένα σορό από Κόκκαλα” . Είναι ο ίδιος κ. Φίλης, που θέλει να πετάξει το μάθημα των θρησκευτικών από τα σχολεία. Είναι ο ίδιος κ. Φίλης που αρνείται την γενοκτονία των Ποντίων ! Και όμως αυτός ο παραχαράκτης της ιστορίας και ο αρνητής της πίστης μας, απολαμβάνει από χθές των τιμών του Πατριαρχείου, τιμές που μπορεί να  συνάδουν με το αξίωμα που φέρει, αλλά απάδουν προς τα  πιστεύω και στις αντιλήψεις του!
Και θα μου πείτε τί θα μπορούσε να κάνει το εμπερίστατο Πατριαρχείο μας, όταν έχει την ανάγκη τους; Άλλωστε και το Φανάρι δεν μας έχει συνηθίσει σε επαναστατικές κινήσεις και συμπεριφορές! Δεδομένου μάλιστα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει κάνει ήδη την αρχή. καλή ή κακή ο χρόνος θα το δείξει.
Είναι απαράδεκτο όμως αυτό που συμβαίνει! Και αυτό θα το πληρώσουμε ως χώρα, ως Εκκλησία αλλά και ως λαός!
Μάλιστα η αθλιότητα των ανθρώπων αυτών δεν έχει όρια! Έβαλαν στα σχέδιά τους και ιστοσελίδες, για να  προβάλλουν το ταξίδι τους και την Πατριαρχικής ευλογία που έλαβαν  στο ….ειδικό, εκκλησιαστικό κοινό που απευθύνονται, για να μας δείξουν πόσο κοντά στην Εκκλησία είναι, παρά την αθεία που  τους διακρίνει!
Και όλα αυτά για ένα αεροπορικό εισιτήριο και ένα ξενοδοχείο για τη διαμονή! Εκτός και αν βγάλουν “ειδικά κονδύλια”, από τα μυστικά κονδύλια, για να επεκτείνουν το σχέδιο! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και αυτό ισχύει κυρίως για  όλους, πόσο μάλλον για αθέους!