You are currently viewing ΜΙΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ESSENCE, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ… –  “H Εκκλησία μας απέκτησε τον… Γαβριήλ της!”

ΜΙΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ESSENCE, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ… – “H Εκκλησία μας απέκτησε τον… Γαβριήλ της!”

  • Reading time:1 mins read
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

 

•••Πρωτοφανής πολιτική παρουσία στην ενθρόνισή του– ακόμη και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Η Εκκλησία της Ελλάδος απέκτησε και πάλι, μετά από χρόνια, ένα νέο Ιεράρχη, πάνω στον οποίο μπορεί να ακουμπήσει ολόκληρο το έθνος!
Η Εκκλησία της Ελλάδος απέκτησε έναν νέο Μητροπολίτη, ο οποίος θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο τα επόμενα χρόνια.
Ο νέος αυτός Ιεράρχης μπορεί να μην είναι ρήτωρ, μπορεί να μην ψάλλει μελωδικά και να διαθέτει άψογη βυζαντινή μουσική κατάρτιση, μπορεί να μην του αρέσει ή να επιδιώκει την προβολή και το –και σπουδαιότερο– να μην κάνει τον παντογνώστη!
Αλλά έχει το χάρισμα να σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή,αρκεί να σου πεί το όνομά του: Γαβριήλ!

Ο Γαβριήλ της Εκκλησίας μας, λοιπόν, όπως θα επικρατήσει να λέγεται εφεξής ,παρά τους μεγάλους τίτλους που είχε και τις υψηλές θέσεις όπου υπηρέτησε στα τελευταία 6-6,5 χρόνια, παρέμεινε ένας άνθρωπος απλός και χωρίς υστεροβουλία, γιαυτό μιλάει πάντα απλά, μειλίχια και σε κοιτάει στα μάτια !!
Εχει το ταλέντο να κερδίζει τους ανθρώπους και μάλιστα να τους σκλαβώνει με το αγνό ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του, το ηγετικό ταπεραμέντο του και την αποτελεσματικότητά του.

Όλοι γνωρίζουμε την πορεία αυτού του ανδρός, τόσο κατά τα πρώτα του βήματα και τις σπουδές του στο Σαμπεζύ της Γενεύης, αλλά κι αργότερα στην Ελλάδα, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τους λοιπούς συνεργάτες του,όπου ανέδειξε έναν χαρακτήρα και ένα πρόσωπο πολλά υποσχόμενο!
Αλλά τα πολλά ταλέντα του ο <<Γαβριήλ της Εκκλησίας μας>> τα ανέδειξε όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον πήρε κοντά του και του ανέθεσε υψηλά καθήκοντα,στην αρχή ως Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής κι αργότερα του Αρχιγραμματέως!

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το πώς ακριβώς αναπτύχθηκε αυτή η ιδιαίτερη σχέση που όλοι διαπίστωσαν– σχεδόν ξαφνιάστηκαν— οτι υπήρχε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Γαβριήλ.
Όταν,λοιπόν,είχε ανατεθεί από την Σύνοδο και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στον τότε Μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο ( νύν Αρχιεπίσκοπο) η νεοιδρυθείσα Συνοδική υπό- επιτροπή Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνίας, έπρεπε να διατεθεί στην εν λόγω επιτροπή ένας Συνοδικός Γραμματέας, όπως ακριβώς είθισται στη Σύνοδο !
Και τότε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, του παρείχε έναν από τους καλύτερους Γραμματείς των Συνοδικών Γραφείων, τον σεμνό και ευγενή Γαβριήλ.
Όσοι σύχναζαν από τότε στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη, θα θυμούνται τον τότε Θηβών Ιερώνυμο, να οδεύει ευθύς αμέσως μετά και αφού διεκπεραίωνε τις υπηρεσιακές εργασίες του, στο γραφείο του Γαβριήλ, στον τρίτο όροφο, για να περάσει το χρόνο του μέχρι να συνεδριάσει η Επιτροπή στην οποία συμμετείχε και η οποία συνεδρίαζε συνήθως τα απογεύματα.
Ετσι ξεκίνησε η επικοινωνία των δύο αυτών εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων για να φθάσει σήμερα μα ευρίσκεται σε αυτό τον υψηλό βαθμό!

Ναι, η Εκκλησία μας απέκτησε πάλι έναν ισχυρό Ιεράρχη, για να πορευτεί σε αυτή τη δύσκολη εποχή!

Ο Γαβριήλ της Εκκλησίας της Ελλάδος, μπορεί να διαθέτει πριγκιπικό ανάστημα αλλά και χαμόγελο μικρού παιδιού που σε κερδίζει για πάντα.

Η ενθρόνισή σήμερα του Γαβριήλ, στη Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά και πλειάδας Υπουργών και Βουλευτών από όλα τα κόμματα, εκπροσώπου του κ.Τσίπρα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και πλήθος δικαστών, θύμισε ημέρες Χριστόδουλου, τότε που όλοι μιλούσαν για το θεοπρόβλητο και λαοπρόβλητο ποιμενάρχη της καρδιάς μας.
Το αυτό συνέβη και σήμερα.
Ο Γαβριήλ μπορεί να μην το επεδίωξε,αλλά ανέβασε σήμερα πολύ υψηλά τον πήχη!Και καθώς διαθέτει υψηλό ανάστημα, είναι σίγουρο οτι δε θα αναγκασθεί στο μέλλον να περάσει κάτω από τον πήχη,αφού τα χρόνια θα τον κάνουν πιο δυνατό και σαφώς εμπειρότερο, ώστε να περνά τα εμπόδια με μία απλή δρασκελιά!
Και η ενθρόνισή του τα είχε όλα ώστε να είναι εντελώς διαφορετική!
—Κατ´αρχήν είναι η πρώτη ενθρόνιση Μητροπολίτη,στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός της χώρας και σημαντικός αριθμός Υπουργών, Βουλευτών και εκπροσώπων των λοιπών κομμάτων.
— Για πρώτη φορά ομιλεί σε ενθρόνιση Μητροπολίτη, από το 2008 που εξελέγη , ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Στην ενθρόνιση του Ιωαννίνων που μίλησε, ήταν γιατί ήταν Τοποτηρητής.
— Την οργάνωση της υποδοχής και της ενθρόνισης του Γαβριήλ, είχε αναλάβει ο έμπειρότατος π. Θωμάς Συνοδινός, Πρωτοσύγκελος του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου!
Τυχαίο; Δε νομίζω!
Εμείς ευχόμαστε από την καρδιά μας να εχει μια υγιή και καρποφόρα ποιμαντορία.