You are currently viewing Μία συνάντηση του Μητροπολίτη Τορόντο Σωτηρίου με Justin Trudeau, που θα συζητηθεί

Μία συνάντηση του Μητροπολίτη Τορόντο Σωτηρίου με Justin Trudeau, που θα συζητηθεί

  • Reading time:1 mins read

Στις 14 Μαΐου, 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριος, Έξαρχος παντός Καναδά, υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, υποδέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη τον Justin Trudeau, Αρχηγό του κόμματος των Φιλελευθέρων Καναδά.

Ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Trudeau έχουν στενή φιλία για πολλά χρόνια, η οποία είναι συνέχεια της ειλικρινούς φιλίας μεταξύ του Μητροπολίτη Σωτηρίου και του Pierre Elliott Trudeau, 15ου Πρωθυπουργού του Καναδά.

Ο κ. Trudeau εξέφρασε τη μεγάλη του εκτίμηση για την Ιερά μας Μητρόπολη και επίσης, εξέφρασε τις σκέψεις και προσευχές του απ’ευθείας στον Σεβασμιώτατο, σχετικά με την τραγική καταστροφή από πυρκαγιά, τον περασμένο μήνα του Ι. Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μοντρεάλ, που ευρίσκεται στην περιοχή της εκλογικής του περιφέρειας.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος και ο κ. Trudeau συνεζήτησαν, περαιτέρω, κατ’ιδίαν διάφορα θέματα μεγίστης σημασίας, όπως η ιερότητα της ζωής, η δίωξη των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και τα Δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πριν την αναχώρηση του κ. Trudeau ο Μητροπολίτης Σωτήριος του ευχήθηκε κάθε καλό και του πρόσφερε ένα μικρό αναμνηστικό δώρο από την Ιερά μας Μητρόπολη.