You are currently viewing Λειτουργία και Μνημόσυνο ΣΗΜΕΡΑ για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο,στο Α´ Νεκροταφείο

Λειτουργία και Μνημόσυνο ΣΗΜΕΡΑ για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο,στο Α´ Νεκροταφείο

  • Reading time:1 mins read

Όπως κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα,ανήμερα του Αγίου Χριστοδούλου, από τότε που έφυγε απ´ αυτή τη ζωή ο Μακαριστός Μεγάλος Αρχιεπίσκοπός μας Χριστόδουλος, τα πνευματικά του παιδιά σε ανάμνηση των ονομαστηρίων του, τελούν στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του

Α ´Νεκροταφείου των Αθηνών, θεία Λειτουργία και Μνημόσυνα για την αιώνια ανάπαυση της ψυχής Του μεγάλου Πρωθιεράρχη.
Την θεία Λειτουργία θα τελέσουν πνευματικά τέκνα του μεγάλου απόντος της εποχής μας Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, Αρχιερείς και Ιερείς και αμέσως μετά θα τελεστούν τα ιερά Του Μνημόσυνα.
Όπως πάντα αναμένεται ότι θα προσέλθουν όλα τα πνευματικά του τέκνα αλλά και απλοί άνθρωποι που νοιώθουν το μεγάλο κενό που άφησε πίσω του ο Αρχιεπίσκοπος της Αγάπης!
Θυμόμαστε όλοι τί γινότανε κάθε χρόνο, τόσο την παραμονή της εορτής του κατά τον Εσπερινό, όσο και ανήμερα της εορτής του Οσίου Χριστοδούλου κατά τη θεία Λειτουργία, όπου πλήθη πιστών από Αθήνα, Βόλο αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα έτρεχαν για να ευχηθούν στον Μεγάλο Χριστόδουλο τα Χρόνια Πολλά.
Ποιος δεν θυμάται τα πλήθη των πιστών που δημιουργούσαν ατελείωτες ουρές από την Μητρόπολη και σε όλη την Αγίας Φιλοθέης, έμπροσθεν του μεγάρου της Αρχιεπισκοπής μέχρι αργά το βράδυ!

φωτογραφία (1)
Ο Χριστόδουλος “έφυγε”, όπως τον…έφυγαν,αλλά εξακολουθεί μέχρι σήμερα, εφτά σχεδόν χρόνια από τον θάνατό του να τον θυμούνται οι άνθρωποι,να τον αποζητούν και να τον αναζητούν!
Τα Μνημόσυνα που συχνά -πυκνά τελούν τα πνευματικά του τέκνα είναι προς ανάμνηση αυτής της μεγάλης μορφής που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας και τον στερήθηκε η Εκκλησία μας, η πατρίδα μας και κυρίως ο λαός μας!
Όσοι πιστοί λοιπόν, προσέλθετε στο Α ´ Νεκροταφείο, το πρωί της Τρίτης για να δώσουμε όλοι μαζί το παρών με ευγνωμοσύνη προς τον μεγάλο απόντα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.