You are currently viewing Λαμπρός εορτασμός  για τον ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης Ανθιμο

Λαμπρός εορτασμός για τον ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης Ανθιμο

  • Reading time:0 mins read

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης Άγιο Γρηγόριο Παλαμά για τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου της συμπρωτεύουσας.

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, πλαισιουμένου από τους Μητροπολίτες Λαγκαδά κ. Ιωάννη, Γρεβενών κ. Δαβίδ και των Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα και Θερμών κ. Δημήτριο, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ανθίμου στο κέντρο της πόλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ανθίμου αλλά και στη συνεισφορά του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης με τα κήρυγματά του στον ελληνικό λαό.

«Ο Άγιος δεν έκανε αυτό που αρέσει στον κόσμο αλλά αυτό που αρέσει στον Θεό», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Λαγκαδά και προέτρεψε τους παρόντες πολιτικούς να προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα.

Ο κ. Ιωάννης μίλησε με θερμά λόγια για τον Μητροπολίτη Άνθιμο και ιδιαίτερα για τις ομιλίες του κάθε Κυριακή. «Ο λόγος σας, το κήρυγμά σας, δεν εξυπηρετεί μόνο τον άμβωνα της Θεσσαλονίκης αλλά ολόκληρης της οικουμένης», είπε με θαυμασμό προς το πρόσωπο του ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης που τον στήριξε στην αρχιερατική του πορεία.

«Το μήνυμα των Αγίων είναι να μείνουμε σταθεροί στις αξίες που μας κράτησαν τόσα χρόνια όρθιους και ελεύθερους, γι’ αυτές τις αξίες αγωνίζεται καθημερινά ο Μητροπολίτης Άνθιμος», τόνισε στη συνέχεια της ομιλίας του.

Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε, κάτι που ισχύει και για τον ίδιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι «δεν υπάρχει κληρικός, δεν υπάρχει λαϊκός που να μην έχει ευεργετηθεί από τον ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης».

Τέλος, ο κ. Ιωάννης κάλεσε τον Μητροπολίτη Γρεβενών, ο οποίος και αυτός έχει βοηθηθεί αρκετά από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, να έρθει στην ωραία πύλη «μαζί με τον πατέρα μας», όπως σημείωσε, και να τον ευχαριστήσουν από τα βάθη της καρδιάς τους κλήρος και λαός, προτρέποντας τον κόσμο να χειροκροτήσει για τον εορτάζοντα κ. Άνθιμο.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με βαθιά συγκίνηση, ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη για την υπέροχη ομιλία του και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του Αγίου Ανθίμου. Αμέσως μετά, δέχτηκε ευχές στο Μητροπολιτικό μέγαρο από τους πιστούς της Θεσσαλονίκης.