You are currently viewing Κορωνείας Παντελεήμων: ”Πως διαπαιδαγωγούμε σήμερα τα παιδιά μας;”

Κορωνείας Παντελεήμων: ”Πως διαπαιδαγωγούμε σήμερα τα παιδιά μας;”

  • Reading time:1 mins read

Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ταύρου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Χριστφόρος Καμπίτσης, ο Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, ο λόγιος Πρωτοπρ. Θωμάς Χρυςικός, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιος Δημητριάδης.

Την θεολογικότατη ομιλία του ο π. Θωμάς την άρχισε με μια πολύ επίκαιρη αντιπαράθεση λέγοντας ότι, όπως αφαιρούμε τις επιχωματώσεις στις ανασκαφές τις επίκαιρες της Αμφιπόλεως, έτσι κάθε φορά, που τιμάμε τους Αγίους και τελούμε την Θεία Λειτουργία, πρέπει να αφαιρούμε τις επιχωματώσεις, που οι ίδιοι, πολύ συχνά έχουμε σωρεύσει. Και αυτό έκανε πολύ επιτυχημένα στην ομιλία του.

Ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας προ του ”δι ευχών” ευχήθηκε σε όλους την προστασία και τις πρεσβείες των εορταζομένων Αγίων Μαρτύρων Γυναικών και υπογράμμισε οτι η μέχρι θανάτου αφοσίωσή τους στο Χριστό, είναι έλεγχος για την δική μας χλιαρότητα.

Οπότε βρισκόμαστε μπροστά σε διλήμματα και επιλέγουμε τα αντίθετα απο το θέλημα του Θεού, αυτό είναι ένα είδος προδοσίας του Χριστού.

Ετόνισε ακόμη ότι η Αγία Σοφία γαλούχησε τις θυγατέρες Της με την πίστη στο Χριστό.

Πώς διαπαιδαγωγούμε σήμερα τα παιδιά μας; Πολλές φορές χωρίς Χριστό με τις γνωστές θλιβερές συνέπειες, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ο π. Γεώργιος με τους συνεργάτες του φρόντισε για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως.