You are currently viewing Καλόγρια στη Μονή του Α. Γερασίμου -Φύγετε τώρα! Το μαγαζί έκλεισε-!

Καλόγρια στη Μονή του Α. Γερασίμου -Φύγετε τώρα! Το μαγαζί έκλεισε-!

  • Reading time:1 mins read

Από τη κ. Ολυμπία Βασιλιά – Τρωϊάνου, λάβαμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω καταγγελία.
“Τη Πέμπτη 4 -9-014 επισκέφθηκα μαζί με τις αδελφές μου, τη Μονή του Αγίου Γερασίμου, γύρω στις μία το μεσημέρι. Τη συγκεκριμένη ώρα έφτασε στο Μοναστήρι και ένα πούλμαν με Ρουμάνους και δύο δικούς τους ιερείς. Υπήρχαν επίσης ( μέσα στο μοναστήρι ), έξι Αυστραλοί τουρίστες και μια οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο Ρουμάνοι ιερείς, τέλεσαν τη θεία λειτουργία στη γλώσσα τους και οι εκδρομείς, περίμεναν με μεγάλη κατάνυξη, μπροστά στη λάρνακα του Αγίου για να προσκυνήσουν. Πραγματικά το κλίμα ήταν τόσο συγκινητικό και κατανυκτικό, που όλοι μείναμε να παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία. Ξαφνικά, πριν προλάβουν οι περισσότεροι να προσκυνήσουν, εισβάλει μια καλόγρια και με έντονο ύφος, λέει κατά λέξη: ” Φύγετε τώρα! Το μαγαζί έκλεισε” και με χειρονομίες, ανάγκασε τους δύο ιερείς και όλους τους προσκυνητές, να φύγουν κακήν κακώς! Όλοι άρχισαν να διαμαρτύρονται και όταν εγώ ρώτησα τη συγκεκριμένη καλόγρια “γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;” η απάντησή της μόνο το Σχήμα της δεν τιμά!

Το ίδιο περιστατικό έμαθα πως συνέβη, δέκα μέρες νωρίτερα, με ένα πούλμαν Γιουγκοσλάβων και στις 8 Σεπτέμβρη, ημέρα της Παναγίας, με μια κοπέλα από τη Πελοπόννησο!. Στις 5 Σεπτέμβρη, τηλεφώνησα στον πρωτοσύγκελο Γεράσιμο Φωκά και του κατήγγειλα το περιστατικό. Υποσχέθηκε πως θα επιμεληθεί ο ίδιος του θέματος. Παρ’ όλα αυτά, η καλόγρια εξακολουθεί την ίδια τακτική. Είμαι κάτοικος εξωτερικού, έχω επισκεφθεί πολλές μονές, αλλά αυτό το περιστατικό ήταν πρωτοφανές! Ελπίζω με τη γνωστοποίησή του στα τοπικά ΜΜΕ, η Αρχιεπισκοπή να λάβει δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα.
Σας ευχαριστώ.
Ολυμπία Βασιλιά – Τρωϊάνου.”