You are currently viewing Θύμωσε ο  Μεσσηνίας με Κατρούγκαλο – Πετράκο

Θύμωσε ο Μεσσηνίας με Κατρούγκαλο – Πετράκο

  • Reading time:0 mins read

Πιο έκδηλος τρόπος για να δείξει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τη δυσαρέσκειά του προς τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκο, δεν υπάρχει…

Μια δυσαρέσκεια που έχει τις ρίζες της στις ημέρες του εορτασμού της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα, όταν ο Μητροπολίτης με άρθρο του έκρινε ως υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Εκκλησία, επικεντρώνοντας πάντως την κριτική όχι τόσο στο κυβερνών κόμμα αλλά κυρίως στην Εκκλησία, που δεν έχει προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τα επερχόμενα.

Τότε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε εμμέσως για διαχωρισμό των σχέσεων εκκλησίας και κράτους, ενώ έκανε αναφορά και στους κληρικούς που πολέμησαν στην Εθνική Αντίσταση με τον ΕΛΑΣ αλλά και στο πλάι του Άρη Βελουχιώτη.

Σήμερα, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου του ’21 και του Ευαγγελισμού, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Υπαπαντή έτεινε το σταυρό ευλογίας προκειμένου να τον προσκυνήσουν οι πολιτικοί και άλλοι παράγοντες του τόπου. Κάτι όμως που δεν έκαναν ούτε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ούτε ο Θανάσης Πετράκος.

Ακολούθως, και για πρώτη φορά, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δεν πήγε πεζή, μαζί με τους συγκεκριμένους παράγοντες, στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου, για την κατάθεση στεφάνων, αλλά μετέβη μόνος του με το αυτοκίνητο της Μητρόπολης.

Το ίδιο έκανε, επίσης για πρώτη φορά, κατά τη μετάβαση από την πλατεία 23ης Μαρτίου στην κεντρική πλατεία, για την παρακολούθηση της παρέλασης.

Τέλος, ο Μητροπολίτης, και πάλι για πρώτη φορά, έφυγε από την εξέδρα των επισήμων αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, χωρίς να στείλει μήνυμα στους πιστούς μέσω των τηλεοπτικών σταθμών, όπως έκανε κάθε φορά. Επιπλέον δεν πήγε στον καφέ που παραθέτει μετά από κάθε παρέλαση εθνικής επετείου η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.