You are currently viewing Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Λιμνιών μετά από 40 χρόνια (ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Λιμνιών μετά από 40 χρόνια (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και έντονης συγκίνησης, τελέστηκε ανήμερα της μνήμης του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην κατεχόμενη κοινότητα Λιμνιών Αμμοχώστου.

Της ευχαριστιακής σύναξης προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συμπαραστατούμενος από τους Πρωτοσυγκέλο της Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Προκόπιο Προκοπίου και π. Ηρακλείδιο Ξιούρο, τον Πρωθιερέα π. Αλέξιο Αυσίενιτς και τον Πρωτοδιάκονο π. Επιφάνιο.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι ιδιαίτερη συγκίνηση του ιδίου προσωπικά καθώς ως ο μητροπολίτης της Αμμοχώστου τελεί για πρώτη φορά σήμερα την Θεία Λειτουργία σε αυτόν τον Ιερό Ναό και ευχήθηκε με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του σήμερα τιμώμενου Αγίου Νικολάου να μας αξιώσει σύντομα να επιστρέψουμε πίσω στις πατρογονικές μας εστίες».

Πλήθος πιστών κυρίως εκτοπισθέντες κάτοικοι της κοινότητος, κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να συμμετάσχουν στην ιστορική αυτή Θεία Λειτουργία.

2791 album

2792 album

2795 album

2799 album

2804 album

2811 album

2813 album

2815 album