You are currently viewing Η ΝΔ, ΟΙ …ILLUMINATI ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ……!

Η ΝΔ, ΟΙ …ILLUMINATI ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ……!

  • Reading time:1 mins read
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Η ΝΔ είναι μία μεγάλη πολιτική παράταξη! Κατάφερε σε δύσκολα χρόνια να δείξει κατά τρόπο απαράμιλλο, την πολιτική της βούληση και δεξιοτεχνία , να δώσει πολιτικό όραμα στο λαό και να οδηγήσει τη χώρα σε “νομάς Σωτηρίους”!

Όταν οι άλλοι φώναζαν τα σαθρά και ανεδαφικά συνθήματα…. “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” καθώς και το ” ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ” και άλλα ηχηρά παρόμοια και αρκούντως δημαγωγικά,η ΝΔ έδινε σκληρές μάχες για να διασφαλίσει το μέλλον της χώρας και να την θωρακίσει από κάθε άποψη, ώστε να μην ξαναζήσει άλλη φορά τα γεγονότα του 1967, ή να μην κινδυνεύσει ποτέ πια ως ισότιμο μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, από τον αδηφάγο κακό γείτονα , τους Τούρκους , που μας έδωσε η μοίρα και ιστορία!
Η ΝΔ Ιδρύθηκε το 1974, με συνοπτικές διαδικασίες,από τον μεγάλο Κωνσταντίνο Καραμανλή και ήταν όντως, εξ αρχής,ένα νέο κόμμα εξουσίας, με αντιλήψεις και μεθόδους που δε θύμιζαν σε τιποτα την πάλαι ποτέ ΕΡΕ.

Ο Κων. Καραμανλής μπορεί να ήταν σε πολλά θέματα επηρεασμένος από την πολυετή αυτοεξορία του στο Παρίσι, και ενώ δια του πολιτικού του λόγου πρωτοτυπούσε, προκαλούσε και ελαφρώς νεωτέριζε ευρωπαϊκά,δεν έκανε το επόμενο- κρίσιμο βήμα για να αλλάξει πάγιες θέσεις και συνήθειες του λαού!

Και να πούμε και κάτι που λέγεται διακριτικά ακόμη και σήμερα και το οποίο δεν ήταν ιδιαιτέρως γνωστό τότε! Ο Κων. Καραμανλής δεν είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την Εκκλησία και το έκρυβε επιμελώς! Εκείνο το περίφημο που ειπε στον τότε Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ : “Ηλθε η ώρα να διαχωρίσουμε τα τσανάκια μας”, υπονοώντας διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, τον σημάδεψε δια βίου αλλά ποτέ δεν προχώρησε στο επόμενο βήμα! Η απάντηση που του έδωσε τότε ο αγέρωχος Σεραφείμ, ήταν τόσο τσεκουράτη, που οπως γράφει ο Τακης Λαμπρίσς στο βιβλίο του για τον Καραμανλή, τον απασχολούσε για μέρες και το συζητούσε με τους συνομιλητές του!
–” Να τα χωρίσουμε όποτε θέλεις! Το δικό μου μαγαζί είναι γωνιακό και ότι κι αν κάνετε η θέση του θα ειναι η ίδια ! Το δικό σας μαγαζί προσέχτε γιατί σήμερα είναι και αύριο δεν είναι”.
Εννοείται οτι μετά από αυτό ο Κων. Καραμανλής, δεν επανήλθε ποτέ πια στα χρόνια που κυβέρνησε και ήταν τότε που άρχισε να συνειδητοποιεί, οπως λένε οι συνομιλητές του, τη δύναμη της Εκκλησίας σε πολλά! Γιαυτό και έκτοτε φρόντιζε να την έχει σύμμαχο και συμπαραστάτη των πρωτοβουλιών του και όχι απέναντι !

Τον Κων. Καραμανλή διαδέχθηκε ο Γ. Ράλλης ο οποίος ευφυώς ποιών ” έφυγε νωρίς” μετά την αποτυχία του στις εκλογές του 1981!
Το πρόβλημα την εποχή εκείνη,δεν ήταν η απώλεια της εξουσίας μόνο, αλλά και οι καινοτόμες ιδέες που είχε ο Γ.Ράλλης και οι οποίες έρχονταν σε ευθεία αντίθεση με την παραδοσιακή δεξιά! Ύστερα το γεγονός οτι ο Γ. Ράλλης, ο αρχηγός τότε της σοβαρότερης συντηρητικής παράταξης, είχε κυκλοφορήσει η φήμη οτι είναι.. μασώνος, ήταν κάτι που δεν κατάφερε να το διαχειριστεί με σωστό τρόπο και με πειστικά επιχειρήματα!!
Όταν ανέλαβε ο Ευάγγελος Αβέρωφ άρχισε να αποκαθίσταται η ηρεμία και η γαλήνη! Ο Ευάγγελος Αβέρωφ υπήρξε ο πραγματικός στυλοβάτης της παράταξης σε μία εποχή παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσε ! Η ΝΔ τότε ήταν έτοιμη να καταρρεύσει και πολιτικά και οικονομικά! Και ήταν τότε που ο μεγάλος Αβέρωφ την έσωσε διαθέτοντας την προσωπική του περιουσία! Και η ΝΔ δεν τίμησε και δεν ευχαρίστησε ποτέ τον Αβέρωφ,έτσι όπως του άξιζε! Αντιθέτως τα εσωκομματικά παιχνίδια που παίζονταν και τότε, φρόντιζαν να αμαυρώνουν την πορεία αλλά δυστυχώς και την υστεροφημία ενός μεγάλου ευπατρίδη, του μεγαλύτερου ίσως που γνώρισε η Ελλάδα μεταπολιτευτικά!
Το πέρασμα της ΝΔ στον Κώστα Μητσοτάκη ενώ διαπνέεται από μία έντονη τάση επιβολής του νεοφιλελευθερισμού, εντούτοις σε όλα τα άλλα ο Μητσοτάκης υπήρξε ο πλέον παραδοσιακός δεξιός ηγέτης που πέρασε ποτέ απο τη ΝΔ.
Εκείνο το παραδοσιακό τρίπτυχο πατρίς- θρησκεία- οικογένεια, που ήταν η βάση της δεξιάς ιδεολογίας βρήκε στον Μητσοτάκη τον αληθινό εκφραστή της, κατά τρόπο σωστό και άρτιο και οχι αρρωστημένο !!Ο Μητσοτάκης παρά τις κακές επιρροές που είχε ενδο- οικογενειακά,κατάφερε να διαχωρίσει την πορεία του κόμματος με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ορίζοντα , παράλληλα με τις διαχρονικές αξίες, με τις οποίες πορεύονταν πάντα το έθνος των Ελλήνων.
Ο Μιλτιάδης Εβερτ υπήρξε μία φωτεινή παρένθεση της ΝΔ ,σε μία εποχή που το ΠΑΣΟΚ κατέρρεε και ζητούσε υποστηλώματα με την περίφημη θεωρία του εκσυγχρονισμού που εξέπεμψε ο Σημίτης Όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Εβερτ, μπορούμε να πούμε οτι ήταν ένας πολύ ζεστός και ευρηματικός άνθρωπος που με άλλες συνθήκες θα είχε διαπρέψει!
Η επιδίωξή του ως Δήμαρχος Αθηναίων, για πολυφωνία στην ενημέρωση,άνοιξε τους ασκούς της ελεύθερης μη κρατικής ενημέρωσης με τα δημοτικά ραδιόφωνα 9,84 τότε, και τους λοιπούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που ξεπετιόντουσαν σαν μανιτάρια, μετά από βροχόπτωση!
Αυτός ο πλουραλισμός που ήταν κακοποίηση της δημοκρατίας και της ενημέρωσης ” έφαγε” και τον Μίλτο! Από το πρωί μέχρι το βράδυ διακωμωδούσαν τα λεγόμενά του και τον έφθειραν, ενώ ο κ. Σημίτης που ήταν η προσωποποίηση της κακογουστιάς και το συνώνυμο του σαρδάμ, περνούσε απαρατήρητος στο απυρόβλητο, αφού το Μαξίμου φρόντιζε να ταίζονται επαρκώς, τα παπαγαλάκια της εποχής, αυτά που διαμόρφωσαν την κοινή γνώμη !
Έτσι ο Εβερτ έπεσε θύμα της ίδιας του της ανησυχίας να καταστήσει την ηλεκτρονική δημοσιογραφία ελεύθερη μακριά από τις κρατικές αγκυλώσεις!
Η άνοδος του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ, υπήρξε ο προάγγελος μίας νέας πολιτικής Πεντηκοστής για τη μεγάλη παράταξη! Ο Κώστας Καραμανλής έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και έδωσε μεγάλη προσδοκία στο λαό! Μπορεί κάποιες από τις επιλογές του σε πρόσωπα να μην είχαν την αναμενόμενη επιτυχία αλλά ήξερε πάντα να λέει την τελευταία κουβέντα και να βάζει το δικό του λιθάρι !
Ο Καραμανλής θα ήταν στην εξουσία από το 2000, αλλά ο Σημίτης φρόντισε να “γατζωθεί” στην πρωθυπουργική καρέκλα με τις αμφισβητήσιμες ψήφους των μεταναστών!
Αυτό ομως αποτέλεσε και το πολιτικό Βατερλώ του αφού η φθορά από την κακοδιοίκηση και τις λοβιτούρες δεν άργησε να έλθει ! Προϊόν της διακυβέρνησης Σημίτη ειναι και το φαινόμενο Ακη Τσοχατζόπουλου!
Ο Κώστας Καραμανλής με αργό βηματισμό και με συγκρατημένο ενθουσιασμό έδωσε τη μάχη των εκλογών του 2004 που έδωσε στην παράταξη τα μεγαλύτερα ποσοστά νίκης μετά το 1974. Το οτι πήγε και ψήφισε στο δημοψήφισμα της Εκκλησίας για τις ταυτότητες που προκάλεσε ο Χριστοπδουλος τότε δεν το έπιανε για να κερδίσει τον Χριστόδουλο με τον οποίο είχε μιλά Πολυχρόνη σχέση αλλά για να πεί στο Σημίτη και τους εντολοδόχος του οτι όπα αυτά που ετοιμάζονταν να κάνουν και επανέρχονται τώρα θα τον βρουν αντιμέτωπο πολιτικά ως αυριανό Πρωθυπουργό της χώρας! Κσι πράγματι τα σταμάτησε η ομάδα Σημίτη– Σταθόπουλου και Δαμανάκη που ετοίμαζε το πέρασμά της στο ΠΑΣΟΚ τότε κι έπρεπε να δώσει δείγματα γραφής και τυφλής υπακοής!
Η παρουσία του Θοδωρή Ρουσόπουλου, παρά τω Καραμανλή, που είχε εξελιχθεί σε γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας βοήθησε τα μάλα την παράταξη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό από τότε που ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!
Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος βοήθησε πολύ την παράταξη και η νίκη του 2007 με τις βαλτές πυρκαιές σε όλη την Ελλάδα ειναι δικό του επίτευγμα και άθλος Καραμανλή.
Έφυγε ο Ρουσόπουλος με τις γνωστές μεθοδεύσεις και η ΝΔ κατέρρευσε!Και τούτο διότι δεν γνωρίζουν όλοι το παιχνίδι της πολιτικής επικοινωνίας τόσο καλά! Και το χειρότερο ειναι όταν νομίζουν οτι το γνωρίζουν και κάνουν τις γνωστές αστοχίες ή αυτογκολιάζονται!
Η παραίτηση Καραμανλή το 2009, σηματοδοτεί και μία σειρά εξελίξεων υπό τη σκιά ενός διλήμματος:η αρχηγία της ΝΔ θα περάσει στα χέρια μίας ισχυρής πολιτικά οικογένειας(στη Ντόρα του Μητσοτακέικου) ή σε έναν παραδοσιακό πολιτικό, οπως ο Αντώνης Σαμαράς;
Η εμπλοκή του Δήμ. Αβραμόπουλου ως τρίτου υποψήφιου, και οι σωστές διεργασίες που έκανε μεταξύ των ισχυρών παραγόντων του κόμματος έκλεισε τον πήχυ υπέρ του Αντώνη Σαμαρά!Σε μία πρωτοφανή λαϊκή συμμετοχή, η ΝΔ ανέδειξε για πρώτη φορά αρχηγό από τη βάση της!
Ο Αντώνης Σαμαράς παρά τα δραματικά γεγονότα του 1993 και την ίδρυση νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ,ήταν παντα το αγαπημένο πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, το ανερχόμενο αγόρι της αστικής κοινωνίας με το baby face
Ο Σαμαράς ήταν ένας πολιτικός που οραματιζότανε πάντα μία Ελλάδα με αρχές και αξίες! Αυτό μέτρησε πολύ όταν τον ψήφιζαν οι νεοδημοκράτες για Αρχηγό τους!
Η άνοδός του στην Πρωθυπουργία συνέπεσε με την οικονομική καταστροφή της χώρας μας! Το πέρασμα ΠΑΣΟΚ με Γεώργιο Παπανδρέου Πρωθυπουργό και Γ. Παπακωνσταντίνου υπουργό οικονομικών, παρέδωσαν τη χώρα ακάλυπτη στην Τρόικα και της επέβαλαν τα επάρατα μνημόνια!
Η κάθοδός τους από την εξουσία, δεν ήταν το μοιραίο τέλος, αλλά το αναγκαίο κακό!
Ο Αντώνης Σαμαράς μετά από δυο μεταβατικής χροιάς πρωθυπουργίες ( Παπαδήμου και Πικραμένου),ανέλαβε την εξουσία της χώρας με την εθνική μας αξιοπρέπεια να αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία!!!
Εργαζόμενος νυχθημερόν ο Α. Σαμαράς, κατάφερε να αλλάξει την πορεία της χώρας και να αρχίσουμε να ανακτούμε το χαμένο έδαφος!
Ομως το χρέος αυτό δεν εχει τελειωμό! Πρόκειται για βαρέλι αχανές, δίχως πάτο!
Αν δεν γίνει κάποιο νέο και ισχυρό κούρεμα η χώρα θα βαδίζει στα τυφλά και θα πελαγοδρομεί!
Πλήν όμως οι ισχυροί δανειστές μας καθώς και τα ισχυρά οικονομικά Funds που κατευθύνουν το μέλλον μας, εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική μας κατάσταση, ζητούν από την Κυβέρνηση Σαμαρά να προβεί σε κάποιες εκσυγχρονιστικές καινοτομίες!
Ο αντιρατσιστικός νόμος που πέρασε για παράδειγμα προσφάτως ειναι μία τέτοια εκδούλευση της Ελλάδας προς αυτούς!
Έχοντας ενδώσει σε όλα, ο αντιρατσιστικός αυτός νόμος είναι ένα μνημείο προδοσίας! Γιαυτό και εξακολουθεί να ανθιζει η ακροδεξιά μετά από τόσο κυνηγητό που της κάνουν! ! Γιατι ντρεπόμαστε να πούμε εμείς οτι είμαστε η δεξιά!
Η Δεξιά είχε πάντα αρχές που είναι σταθερές και δεν αλλάζουν! Και αυτές οι αρχές την δισφοροποιούσαν έναντι των άλλων, των γιαλατζί ή light, που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα δορυφόρο της Ευρώπης!

Σε λίγο θα μας πούν να μη μιλάμε στον τόπο μας για ιστορία, για πίστη, για ιδανικά και για την παράδοσή μας! Σε λίγο θα μας πουν να ξεχάσουμε και τη γλώσσα μας!

Και τελειώνω με αυτό: αν θέλουμε “εξελιγμένη” Δεξιά ,τότε αυτό δε θα είνσι δεξιά ! Οπότε θα πρέπει να μετακομίσουμε κάπου αλλού ή να γίνει ενα νέο κόμμα ! Και τότε αυτοί που θα μείνουν στην παλιά ΝΔ να συνεχίσουν μόνοι τους την ανηφοριά!
Δεν ξέρω ποιοί και πόσοι θα είναι! Αλλά θα ειναι οι σωστοί και οχι οι καιροςκόποι!

Και παρακαλώ μην προσάψετε σε εμένα τις περί “Χρυσής Αυγής” θεωρίες, γιατί όταν εγώ αρθρογραφούσα κατά της “Χρυσής Αυγής”, οι θεσμικοί της ΝΔ λούφαζαν!

Μέχρι και την “παγίδα” που έστησαν οι της ΧΑ, στον Τάκη Μπαλτάκο είχα προβλέψει και το ειχα πεί αρμοδίως!
Αλλά χαρακτήρισαν αναξιόπιστη την πηγή μου! Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρίς επαληθεύτηκα ομως !

Οπως και θα επαληθευτώ εκ νέου, στο οτι η ΝΔ οποτεδήποτε γίνουν εκλογές αυτή τη φορά, αν δεν αλλάξει κι αν δεν επανέλθει στην παλιά παραδοσιακή της τροχιά,θα μετράει τα ποσοστά της προς τα κάτω!!
Η εποχή που διερχόμεθα ειναι κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της ιστορικής παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής! Θέλουμε να έχουμε το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και να μείνει η ΝΔ με τους …μισθοφόρους ψηφοφόρους της, που την έχουν τώρα ανάγκη, ή να ξαναγίνει η παράταξη των χαμένων ονείρων μας και των ιδανικών μας διακηρύσσοντας εξ αρχής Χριστό και Ελλάδα;
Αν το θέλουμε δεν ειναι δύσκολο! Αρκεί να το αποφασίσουμε!