You are currently viewing Η κ. Δούρου εξευτέλισε με το πρώτο “καλησπέρα” την ιστορία μας, τους θεσμούς μας και την πίστη μας, παρουσία — φεύ–της Εκκλησίας!

Η κ. Δούρου εξευτέλισε με το πρώτο “καλησπέρα” την ιστορία μας, τους θεσμούς μας και την πίστη μας, παρουσία — φεύ–της Εκκλησίας!

  • Reading time:1 mins read
Του Σωτήρη Τζούμα

 

Πάμε κατά διαβόλου! Το έχετε καταλάβει!Η χώρα οχι μόνο δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αλλά μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ομαδική αυτοκτονία!

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου,φροντίζει να επιτελεί κατά γράμμα τις εντολές της Ευρώπης και μάλιστα της Μέρκελ, αδιαφορώντας για όλα τα άλλα θέματα που μας απασχολούν, πρωτίστως τα εθνικά!
Η μία έκπτωση διαδέχεται την άλλη αδιαμαρτύρητα! Και η Εκκλησία σε όλο αυτό τον ορυμαγδό δεν παίρνει θέση, δεν ανησυχεί , δεν διαμαρτύρεται! Αντιθέτως ή σιωπά ή ενισχύει αυτές τις πρωτοφανείς πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να γκρεμίσουν την χριστιανική Ελλάδα που ξέραμε και στη θέση της να ανορθωθεί μία νέα Ελλάδα άθεη και ανεξίθρησκη!
Και θα μου πείτε προς τι οι μεγάλοι Σταυροί από τον Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά και οι επισκέψεις στο Αγιο Ορος; Μα για ξεκάρφωμα και για παραλλαγή ! Ολα χρειάζονται!

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποδέχεται σιωπηλά όλα αυτά αφού δεν απέχουν από το δικό του όραμα!

Ήδη έκανε χθες μία “πρόβα τζενεράλε”, για το πέρασμά του στην κεντρική εξουσία , με αφορμή την by accident νίκη που κατάφερε η κ.Δούρου στην περιφέρεια!
Η κ. Δούρου νομίζει οτι κέρδισε με την μεγάλη αξία που διαθέτει ως μεγαλοπήβολος πολιτικός νούς, την Περιφέρεια Αττικής.

Ξεχνάνε οτι ύστερα από την αποτυχημένη– πλην όμως αξιοπρεπή στρατηγική που ακολούθησαν, τόσο ο κ. Κουμουτσάκος ως εκλεκτός της ΝΔ,όσο και ο απερχόμενος Γιάννης Σγουρός κατάφεραν να σπρώξουν την κ. Δούρου πρώτη να κόβει το νήμα!
“Φαγώθηκαν” οι δυό τους κι άφησαν την Δούρου να το παίξει “σωτήρας”.
Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, το καλύτερο μας το άφησε η κ. Δούρου στην ορκωμοσία!
Η κ. Δούρου με ύφος…υπολοχαγού Νατάσα του Φώσκολου, σηκώθηκε από το κάθισμά της, “γράφοντας” τον παριστάμενο Μητροπολίτη κανονικά και ορκίσθηκε στην …τιμή της οτι θα εκτελέσει τα καθήκοντά της!
Δηλαδή ζήσαμε να το ακούσουμε κι αυτό: η τιμή και η υποληψή της εν λόγω κυρίας έχουν μεγαλύτερη δύναμη , αξία και απήχηση ,από το όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος! Τέτοια ρεζιλίκια μόνο στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας γίνονται !
Οπότε όλα επιτρέπονται !Σηκώθηκε που λέτε με ύφος 40 Καρδιαλίων η κυρία και ορκίσθηκε μόνη της και μετά κάθησε ακόμη πιο ηχηρά,λες και μέσα της θριαμβολογούσε: πάρτε τα κάφροι! Έκανα την αρχή! Ποιός με σταματάει τώρα; Μα ο κυρίαρχος λαός της απαντάμε εμείς και ο Θεός που δε θα αφήσει να ριζώσει το κακό και να βγούνε οι διαβόλοι και τριβόλοι στο διάβα του, που ειναι ποτισμένο με αίμα Αγίων της πίστεως μας!

Ο παριστάμενος Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, στα όρια της Μητρόπολης του οποίου έγινε η ορκωμοσία ,δεν είπε κουβέντα!
Τί να έλεγε άλλωστε αφού η πλειοψηφία ήταν ολοφάνερο οτι συμφωνούσε με το show της
κ. Δούρου! Μία οποιαδήποτε αιχμή ,έστω και ακροθιγώς, θα πυροδοτούσε το κλίμα και το show θα έπαιρνε άσχημες διαστάσεις !
Τόσο ο Σεβ. Ιλίου Αθηναγόρας, όσο και παριστάμενοι λοιποί ιερείς, κατάλαβαν οτι σε λίγο τελειώνει η φυσική δική τους ανάμιξη και ο ρόλος τους ,σε τέτοιες εκδηλώσεις!
Η κ. Δούρου και οι ομοϊδεάτες της κατάφεραν άμα τη αναλήψει των νέων καθηκόντων τους ,να ισοπεδώσουν στο πέρασμά τους τα πάντα και να περάσουν το μήνυμα του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας!
Η Ελλάδα που ξέραμε μας τελείωσε!
Και δε μιλάει κανείς!
Δεν μπορούν;
Δεν θέλουν;
Κανείς δεν ξέρει! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει να μισθοδοτείται ο ιερός κλήρος!
Λογική δημοσίου υπαλλήλου και στην Εκκλησία !
Η αρχή του τέλους της Εκκλησίας που ξέραμε! Φεύ!