You are currently viewing Η αδιαφορία για όσα γίνονται στην Εκκλησία, είναι σύμπτωμα παρακμής ή σημάδι καλοπέρασης και αποπροσανατολισμού;

Η αδιαφορία για όσα γίνονται στην Εκκλησία, είναι σύμπτωμα παρακμής ή σημάδι καλοπέρασης και αποπροσανατολισμού;

  • Reading time:1 mins read

Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις οτι αυτά που γράφουμε ή καταγγέλουμε, να γίνονται στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο, στον ευλογημένο χώρο της Εκκλησίας,λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους αρμόδιους!

Άλλωστε φαίνεται από τις αντιδράσεις που ακολουθούν των αποκαλύψεων !

Κι αυτό δεν αφορά μόνο εμάς,αλλά κάθε καταγγελτικό λόγο ή γραφίδα!

Η διοίκηση της Εκκλησίας μας έχει επιλέξει να αδιαφορεί και να σπρώχνει κάθε τι το ενοχλητικό κάτω από το χαλάκι!

Άλλωστε αν ήταν να γίνει κάτι επί της ουσίας θα είχε γίνει!Και θα είχαν φανεί τα αποτελέσματά του!

Εδώ και ημέρες έχουμε αρχίσει να γράφουμε και να παρουσιάζουμε οτι στην επικείμενη εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γρεβενών έχουν υπεισέλθει αλλότριοι και εξωγενείς της Εκκλησία μας παράγοντες οι οποίοι θέλουν όχι απλά να επηρεάσουν την εκλογή,αλλά να την ελέγξουν απολύτως!
Η “συνταγή” που χρησιμοποιείται είναι γνωστή σπό το παρελθόν και γιαυτό σπάνια αποτυγχάνει του στόχου της!

Συγκεκριμένα για την επίτευξη του στόχου χρειάζεται ένας παραδοσιακός,κατά τα φαινόμενα, Μητροπολίτης— που κυκλοφορεί με τον … προσωπικό του φωτογράφο, τον οδηγό του,για να απαθανατίζει τις κινήσεις του,αφού δεν αποκρύπτει τις απότερες φιλοδοξίες του για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, αν δεν αργήσει να γίνει αυτό — ένας υποψήφιος προς Αρχιερατεία,ώριμης ηλικίας, σιτεμέμος θα λέγαμε( για να τον λυπηθούν οι υπόλοιποι και να τον ψηφίσουν) ,η ανάλογη βοήθεια από την… ισχυρή αυλή και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους για να στεφθεί το όλο εγχείρημα από επιτυχία!
Κι εκεί που θεωρούν οτι κατάφεραν να ξεγελάσουν τους πάντες με τα καμώματά τους, εμφανίζεται ο ισχυρός ,αλλά επί της ουσίας αδύναμος κρίκος της… Νικόλ για να τα ανατρέψει όλα!
Ήθελε να κάνει ρελάνς η Νικόλ μετά την αποτυχία της να εκλέξει φίλο της Ιεράρχη σε προσωποπαγή Μητρόπολη της Θεσσαλίσς και φούλαρε τώρα για να μη χάσει το λαβράκι με το μπόλικο ψαχνό που της έτυχε….
Βάλθηκε να υποκαταστήσει τους πάντες και να δίνει εντολές που οι άλλοι έπρεπε να εκτελέσουν!
Αλήθεια ,από πού αντλεί τη δύναμή της και ποιός της δίνει το δικαίωμα να αναμιγνύεται σε τόσο σοβαρά θέματα της Εκκλησίας;
Κατέχει κάποια επίσημη- θεσμική ίσως θέση που δεν την γνωρίζουμε;

Προσωπικά δεν έχουμε τίποτα με τον άνθρωπο,αλλά αν αληθεύουν αυτά που λέγονται κι ακούγονται τότε πρόκειται για ιεροσυλία!

Κάποιοι Αρχιερείς με ισχυρή μνήμη(όπως ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος), λένε οτι το πρόσωπο αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα εκκλησιαστικά μας δρώμενα και μάλιστα στο ίδιο περιβάλλον, από πολλά χρόνια!

Η επανεμφάνισή του ,λοιπόν, τώρα κάτι αποκαλύπτει: οτι δεν έφυγε ποτέ από την ευρύτερη οικογένεια!

Ο Μητροπολίτης που θέλει να προαγάγει τον κληρικό του,έτριβε μετά απ´όλα αυτά εύχαρις τα χέρια του για τις εξελίξεις!

Και όσοι θυμόμαστε την πρόσφατη εκκλησιαστική μας ιστορία αρκεί να θυμηθούμε οτι ο ίδιος αυτός Μητροπολίτης, όταν συνέβη κάτι επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ,είχε ξιφουλκήσει προσωπικά εναντίον του κι εναντίον κάποιων ανθρώπων του τότε περιβάλλοντος, μία σειρά από φλύαρες και ακατανόμαστες εκφράσεις!

Προφανώς όποιος συνυπάρχει και χρησιμοποιεί στα σχέδιά του άτομα χαμηλού επιπέδου και ήθους,του είναι πιο εύκολο να επικαλεστεί τις μεθοδεύσεις τους και να χρησιμοποιήσει τις δόλιες ενέργειές τους στον όποιο στόχο του!
Ή οπως έλεγε ένας Αγιορείτης Μοναχός: ” Οταν συνηθίσει η μύτη τις οσμές που αναδύονται από έναν βόθρο, τότε οι οσμές από τις πορδές μοιάζουν με κολόνια “.

Ειναι αλήθεια οτι αυτό ακριβώς επιχειρείται αυτή τη στιγμή: η επικάλυψη του βόθρου που ανακαλύψαμε να υπάρχει και να λειτουργεί απροκάλυπτα σε υψηλά δώματα!

Και η προσπάθεια επικάλυψης είναι καθ´ολα ανεπιτυχής!

Αλλιώς δεν θα μαθαίναμε κι εμείς τα όσα γίνονται, άλλα πίσω από την πλάτη μας κι άλλα μπροστά στα μάτια μας!

Εμείς απλά με την επανάληψη του θέματος θέλουμε να τονίσουμε οτι για μας δεν τελείωσε! Και θα συνεχίσουμε να γράφουμε μέχρι που να καταλάβουμε οτι αυτοί που έπρεπε πήραν το μάθημα τους και απέσυραν τα ένοχα πρόσωπα από την κεντρική σκηνή!
Όσο δεν το κάνουν αυτό εμείς θα εξακολουθούμε να γράφουμε και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας να κάνουν τραγικά λάθη, όπως αυτό το αχαρακτήριστο που συνέβη προχθές στην Φωκίδα και για το οποίο έμεινε άφωνο το πανελλήνιο!