You are currently viewing ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

  • Reading time:1 mins read

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Αμερικανός εξισλαμισμένος εξτρεμιστής επιτέθηκε με τσεκούρι την Πέμπτη σε 4 νεαρούς αστυνομικούς στην γειτονιά Queens στη Νέα Υόρκη .

 Ο ένας από αυτούς δέχτηκε τσεκουριά  στο πίσω μέρος του κρανίου και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας δεύτερος επίσης τραυμασθίσθηκε από το ίδιο φονικό όργανο. Οι άλλοι δυο αστυνομικοί πρόλαβαν και πυροβόλησαν τον δράστη ο οποίος και σκοτώθηκε. Μια γυναίκα περαστική χτυπήθηκε από εξοστρακισμό σφαίρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σταθερή.

b  nbb;bb

Ο ισλαμιστής ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον  32 χρονο Zale Thompson, ο οποίος ασπάσθηκε το Ισλάμ πρόσφατα και αμέσως ριζοσπατικοποιήθηκε σε “μοναχικό λύκο”. Δημοσίευε σε YouTube και Facebook εξτρεμιστικές θέσεις θρησκευτικο-ιστορικού περιεχομένου αλλά και με ρατσιστικό υπόβαθρο. Προπαγάνδιζε το Τζιχάντ. (les echos)

bjb,bklll

Και μόνο η φωτογραφία του προφίλ του στο  facebook που απεικονίζει έναν γενειοφόρο που κρατάει σπαθί, όπλο και ακόντιο είναι ενδεικτική. Ακόμα περιέχει αναρτήσεις στην αραβική γλώσσα που καλεί σε μάχη.