You are currently viewing Εγκαίνια του Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Εγκαίνια του Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

  • Reading time:1 mins read

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκαν από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παντελέημονος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, ημέρα μνήμης του Αγίου, από 6:30π.μ. έως 11:45 π.μ.. 

Την παραμονή των εγκαινίων το απόγευμα έγινε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Παπαγεωργίου υπεύθυνο ιερέα του Ιερού Παρεκκλησίου και στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων και της εορτής του Αγίου, η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του γύρω από το νοσηλευτικό ίδρυμα και η ακολουθία της Αρτοκλασίας παρουσία των εργαζομένων, ασθενών, συνοδών και άλλων πιστών.

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου ημέρα μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος χτύπησε πανηγυρικά η καμπάνα του Ιερού Ναού και τελέστηκε ο Όρθρος των Εγκαινίων και της Εορτής και η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νικολάου Φαρμάκη και του υπολοίπου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Λίγο πριν από την απόλυση ο Παναγιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες όσους διακονούν στο Ιερό Παρεκκλήσιο, μίλησε με επαινετικά λόγια για τη διακονία και τη δραστηριότητα των εντεταλμένων Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και των εθελοντών που διακονούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και ευχαρίστησε όλους, όσοι με κάθε τρόπο κοπιάζουν για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του ιερού χώρου του παρεκκλησίου που είναι το καταφύγιο των δοκιμαζομένων αδελφών μας.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών μοιράστηκε σε όλους τους πιστούς μαζί με το αντίδωρο Εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος και μικρό τεμάχιο από το σάβανο (υφάσματος) εμποτισμένο με κηρομαστίχη ως ευλογία.