You are currently viewing Δύο μνημόνια για το ΚΕΣΟ υπέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Δύο μνημόνια για το ΚΕΣΟ υπέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

  • Reading time:1 mins read

Δυο Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με την παράλληλη ιδιότητα του Προέδρου του ΚΕΣΟ. (Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών).

Το πρώτο Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν.Α «ΕΛΠΙΣ» κ. Θεόδωρο Γιάνναρο και προβλέπει την:

Παροχή υπηρεσιών υγείας, ιατρικής περίθαλψης και νοσηλείας από τις δομές και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ», κατά την επιστημονική τους κρίση, για περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας υγείας, μετά από παραπομπή από τις Κοινωνικές υπηρεσίες του ΚΕΣΟ και με ιατρική γνωμάτευση.

Παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα, οικογένειες και ομάδες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κρίσης από τους επιστημονικούς συνεργάτες (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους) του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, μετά από παραπομπή από τις διοικητικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ».

Ενίσχυση των δομών πρόνοιας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την παροχή από το Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» παιδικών τροφών και άλλων τροφίμων που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των πολιτών (γάλακτος, φρούτων, δημητριακών κ.α.).

Το δεύτερο Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του «ΡΕΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Μ.Χ.Θ.Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε.» Κυριάκο Μητσάκο Μπαρμπαγιάννη , το Διευθύνοντα Σύμβουλο Κοσμά Βρυώνη Μέλος Δ.Σ. Βασίλειο Τσαβαλιάρη, που δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της υγείας τα τέσσερα τελευταία χρόνια, προσφέροντας στην Ελληνική κοινωνία σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες ανάλογες με τις εξελίξεις των ιατρικών επιστημών και ανθρώπινες συνθήκες εξυπηρέτησης, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Συγκεκριμένα το Μαιευτήριο ΡΕΑ ΑΕ σε πρώτη φάση συμφωνήθηκε να παρέχει στο ΚΕΣΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα ακόλουθα:

Δέκα (10) τοκετούς ετησίως δωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες που θα υποδεικνύονται από το ΚΕ.Σ.Ο.

Πενήντα (50) πακέτα προγεννητικού ελέγχου κύησης δωρεάν σε γυναίκες που θα υποδεικνύονται από το ΚΕ.Σ.Ο. και

Πενήντα (50) μαστογραφίες δωρεάν σε γυναίκες που θα υποδεικνύονται από το ΚΕ.Σ.Ο.

Η άτυπη συνεργασία του ΚΕΣΟ τόσο με το ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ» όσο και με το «ΡΕΑ ΑΕ Γυναικολογική –Μαιευτική κλινική» δρομολογήθηκε μετά από ενέργειες των μελών του ΔΣ, αλλά και της διευθύντριας του ΚΕΣΟ κας Πίνη από τον Απρίλιο του 2014. Τυγχάνει της έγκρισης και των ευλογιών του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου & Προέδρου του ΚΕΣΟ, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου του Ιδρύματος Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

Ήδη μέχρι σήμερα από το ΚΕΣΟ στο «ΕΛΠΙΣ» έχουν παραπεμφθεί δυο περιστατικά για νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ το ΕΛΠΙΣ έχει προσφέρει στο ΚΕΣΟ για τις ανάγκες των μονογονεϊκών και ευάλωτων οικογενειών τόνους παιδικών τροφών και βρεφικού γάλακτος .

Αντίστοιχη συνεργασία υλοποιείται μεταξύ ΚΕΣΟ & «ΡΕΑ ΑΕ Γυναικολογικής –Μαιευτικής Κλινικής», όπου ήδη από Ιούλιο του 2014 έχουν ήδη παραπεμφθεί δυο εγκυμονούσες ώστε να φέρουν με ασφάλεια στο κόσμο τα παιδιά τους.