You are currently viewing Γιατροί και νοσηλευτές του ΝΙΜΤΣ τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Γιατροί και νοσηλευτές του ΝΙΜΤΣ τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

  • Reading time:0 mins read

Μεγαλοπρεπώς και με ιδιαίτερη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, με αφορμή την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του, στο 417 ΝΙΜΤΣ.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 το απόγευμα, ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και ομιλία από τον π. Δημήτριο ο οποίος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί, ετελέσθη Όρθρος και ιερατικό συλλείτουργο στο οποίο συλλειτούργησαν και ο Αρχιμ. π. Θεολόγος, στρατιωτικός Ιερέας. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, μετά την Ανάγνωση του Ι. Ευαγγελίου, ο π. Θεολόγος αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή ημέρα της Ορθοδοξίας και το φρικτό θάνατο του αγίου καταλήγοντας ότι αποτελεί πρόκληση στον σημερινό αγώνα το να πεθαίνει κανεις για τις αξίες που πρεσβεύει.

Ο π. Δημήτριος για να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής στο προσωπικό και στις οικογένειες τους, στην εορτή του Αγίου μας, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 ώρα 07.30 έως 10.15 ετελέσθη Όρθρος και ιερατικό συλλείτουργο στο οποίο συλλειτούργησαν και αλλοι πατέρες με Αρτοκλασία.

Στο θείο κήρυγμά του, ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου και το έργο της προετοιμασίας του Κυρίου, την Αλήθεια που υπερασπίστηκε και έχυσε το αίμα του. Αμέσως μετά το κήρυγμα, ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς εικόνας του Προδρόμου που κρατούσαν αστυνομικοί.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος ευχαρίστησε την ηγεσία που τέλεσε αυτή τη σύναξη και όλο το στρατιωτικό Ιατρικό νοσηλευτικό και πολιτικό προσωπικό και όλους τους πιστους που εξεζήτησαν τη χάρη και την ευλογία του μεγάλου Προφήτου και ασκητού, και Βαπτιστού Ιωάννου.

Αμέσως μετά ο π. Δημήτριος προσέφερε στους παρισταμένους από την ηγεσία και τους Διευθυντές των κλινικών δεξίωση.