You are currently viewing Γάμοι ομοφύλων: Οι Ρώσοι ανησυχούν, οι Αμερικανοί τους στηρίζουν

Γάμοι ομοφύλων: Οι Ρώσοι ανησυχούν, οι Αμερικανοί τους στηρίζουν

  • Reading time:0 mins read

Τη στιγμή που η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εξέφρασε την ανησυχία της για την υπονόμευση της έννοιας του γάμου ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι Πρεσβυτεριανοί στις ΗΠΑ στηρίζουν απόλυτα τους γάμους ομοφύλων!

“Δέκα από τις 19 χώρες όπου οι συνενώσεις του ίδιου φύλου έχουν νομιμοποιηθεί βρίσκονται στην Ευρώπη κάτι που επηρεάζει άμεσα τη Ρωσία ως μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αρκεί να θυμηθούμε πώς η ρωσική νομοθεσία περιορίζει την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας μεταξύ των ανηλίκων “. Οι δηλώσεις αυτές ανήκουν στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της επιτροπής για τη διεθνή συνεργασία του Προεδρικού Συμβουλίου με θρησκευτικές οργανώσεις στη Μόσχα.

Ο Μητροπολίτης μίλησε επίσης για το θέμα της άμβλωσης, λέγοντας ότι η άμβλωση αποτελεί μείζονα παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Πρέπει να δώσουμε σε κάθε πρόσωπο το δικαίωμα να γεννηθεί. Και σε κάθε άτομο θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα να ζει όπως καθορίζει ο Θεός. Τώρα ζούμε σε μια εποχή που η ευθανασία αναπτύσσεται στην Ευρώπη, η παιδική ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία (με την παρουσία του γιατρού), “είπε ο ιεράρχης.

Ο μητροπολίτης εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με την απότομη αύξηση του εξτρεμισμού και την κατάσταση των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος χαιρέτισε τη δήλωση που υιοθέτησε ο ΟΗΕ για τη χριστιανική και άλλες κοινότητες της περιοχής, η οποία ξεκίνησε από τη Ρωσία, το Βατικανό και το Λίβανο. Το έγγραφο παρουσιάστηκε κατά την 28η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη στις 13 Μαρτίου και υπεγράφη από 65 χώρες.

ΗΠΑ

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Ρωσία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το μεγαλύτερο Πρεσβυτεριανό δόγμα της Αμερικής ενέκρινε τροποποίηση με την οποία αλλάζει επίσημα ο ορισμός του γάμου για να συμπεριλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πέρυσι η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία (ΗΠΑ) ενέκρινε με ψηφοφορία επί της τροπολογίας την αλλαγή του επίσημου ορισμού του γάμου από “έναν άνδρα και μια γυναίκα” σε “δύο άτομα, παραδοσιακά ενός άνδρα και μιας γυναίκας.” Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα 21 Ιουνίου…