You are currently viewing ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν τον Αρχιεπίσκοπο Σεβαστείας

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν τον Αρχιεπίσκοπο Σεβαστείας

  • Reading time:1 mins read

Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν το Σάββατο τον ελληνορθόδοξο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Atallah Hanna.

Ο λόγος ήταν η συμμετοχή του σε πορεία διαμαρτυρίας για την παράνομη κατάσχεση χριστιανικού νοσοκομείου που είναι μέρος των εγκαταστάσεων της πρεσβυτεριανής εκκλησίας al-Baraka στα βόρεια της Χεβρώνας.

Μια αντιπροσωπία της πρεσβυτεριανής εκκλησίας όσο και ειρηνικοί ακτιβιστές και ισραηλίτες πήραν μέρος σε πορεία κατά της πώλησης του νοσοκομείου.

Η πώληση είναι παράνομη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Τον τελευταίο μήνα η εφημερίδα Haaretz διοχέτευσε τις λεπτομέρειες για την κατάσχεση του νοσοκομείου Beit al-Baraka από έναν δισεκατομυριούχο εβραίο.Την πώλησή του είχε αναλάβει επίπλαστη μεσιτική εταιρεία της Νορβηγίας.

Ο ισραηλινός υπ. Άμυνας του Ισραήλ Moshe Ya’alon αποφάσισε ότι δεν υπήρχε νομικό κώλυμα στην πώληση του ακινήτου.

Το Σάββατο οι ακτιβιστές ισραηλινοί οι «μαχητές της ειρήνης» που πήραν μέρος και στην διαδήλωση ανέφεραν ότι η ισραηλινή πολιτική όφειλε να καταδικαστεί από όλες τις θρησκείες.

Ο επίσκοπος Hanna έχει λάβει μέρος σε πολλές κινητοποιήσεις για την προστασία περιουσιακών στοιχείων εκκλησιών από παράνομες κατασχέσεις. (indcatholicnews 28/6/15)

H σύλληψη έγινε το πρωί του Σαββάτου. Ο συντονιστής για την Εθνική Επιτροπή εναντίον του Τοίχου και των Αποίκων ο Hassan Briggah δήλωσε ότι οι Δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής (FOI) συνέλαβαν τον επίσκοπο Hanna ενώ συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας για την παράνομη κατάσχεση και την επακόλουθη πώληση του νοσοκομείου της Beit al-Baraka, που αποτελεί μέρος του οικοδομικού συμπλέγματος της εκκλησίας al-Baraka.

Το νοσοκομείο Beit al-Baraka, διοχετεύει ιατρικές φροντίδες στους παλαιστίνιους. Η πώληση είναι παράνομη σύμγωνα με το διεθνές όσο και με το κανονικό δίκαιο.

Σε συνέντευξη στο PNN ο Briggah ανέφερε ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η πώληση της εκκλησία οφείλει να θεωρηθεί άκυρη αφού θα πρέπει οι υπηρεσίες που παρέχει η εκκλησία να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Δήλωσε επίσης ότι οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από το στρατό να εισέλθουν στο ακίνητο. (intifada-palestine 28/6/15)