You are currently viewing Ανοιξαν τη Μητρόπολη για την επέτειο του τέως με την Αννα Μαρία και τους έβαλαν να καθίσουν σε βασιλικούς θρόνους (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ VIDEO)

Ανοιξαν τη Μητρόπολη για την επέτειο του τέως με την Αννα Μαρία και τους έβαλαν να καθίσουν σε βασιλικούς θρόνους (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ VIDEO)

  • Reading time:1 mins read

Την Πέμπτη το πρωί όποιος περνούσε από την οδό Μητροπόλεως θα διαπίστωνε μια έντονη κινητικότητα. Ο υπό ανακατασκευή Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί ένα εξέχον ζεύγος που πριν από 50 χρόνια τέλεσε τους γάμους του εκεί. Επρόκειτο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Άννα-Μαρία.
Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το γάμο τους, η Μητρόπολη, αν και κλειστή λόγω αναστηλωτικών έργων, άνοιξε για να υποδεχτεί τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso. Εκεί άλλωστε είχε γίνει, το 1964, ο γάμος τους.
Η ειδική δέηση εψάλη με αφορμή τη “χρυσή” επέτειο του πρώην βασιλικού ζεύγους. Η σύντομη τελετή έγινε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και διαβάστηκε ευχή (όπου αναφέρθηκαν ως βασιλείς) για υγεία και μακροημέρευση ενώ έψαλλε και βυζαντινή χορωδία.

Για την τελετή, βγήκαν από το υπόγειο της Μητρόπολης οι δυο θρόνοι που είχαν χρησιμοποιηθεί για το γάμο του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, πάνω στους οποίους είναι σκαλισμένο το στέμμα με την ελληνική σημαία. Πίσω τους κάθισαν τα παιδιά τους. Ακριβώς απέναντι από τους δυο θρόνους είχε καθαριστεί και τοποθετηθεί η Αγία Τράπεζα.
_____________
Δείτε το video με στιγμιότυπα από τον γάμο τους που είχε πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας

Πηγή φωτο: Espresso