You are currently viewing “Ανοίκεια επίθεση”, Μητροπολίτη Στερεάς Ελλάδας, προς υποψήφιο προς Αρχιερατεία κληρικό της Θεσσαλονίκης, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κι εκφράσεις!

“Ανοίκεια επίθεση”, Μητροπολίτη Στερεάς Ελλάδας, προς υποψήφιο προς Αρχιερατεία κληρικό της Θεσσαλονίκης, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κι εκφράσεις!

  • Reading time:1 mins read

Όταν ο Καισάριος Δαπόντε είχε συμπεριλάβει στον “Κήπο Χαρίτων” το περίφημο κι εύστοχο γνωμικό “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” …ποιός να του έλεγε οτι θα εύρισκε πλήρη εφαρμογή εν έτει 2014, και μάλιστα σε έναν δήθεν πνευματικό,πλην όμως και καθ´όλα αγροίκο και κακεντρεχή Ιεράρχη της Εκκλησίας μας!
Το περιστατικό αυτό συνέβη στην Άμφισσα, στο πλαίσιο της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φωκίδος και είναι πέρα από κάθε προηγούμενο!
Μητροπολίτης της Στερεάς Ελλάδας ο οποίος έχει επιδοθεί εσχάτως σε ακρότητες και υπερβολές στην προσπάθειά του να προωθήσει την εκλογή κληρικού της επαρχίας του, επετέθη λάβρος και με ακραίες εκφράσεις, σε έναν εντελώς ανυποψίαστο κληρικό,Μητρόπολης της Β. Ελλάδας ο οποίος παρίστατο τιμητικά στην ενθρόνιση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας μεταφέθηκαν απο αυτήκοους μάρτυρες, ο εν λόγω Ιεράρχης εκινήθη θυμωμένα με το μπαστούνι του, εναντίον του κατά κοινή ομολογία ευγενικού κληρικού και με άγριο και υπερφίαλο τρόπο και φωνές άρχιζε να ομιλεί για τον Γέροντα Μητροπολίτη του κληρικού, ο οποίος είναι και δικός του Γέροντας και κουνώντας επιτακτικά το χέρι του,έλεγε να κάνει πίσω και να μήν επιμείνει για τα Γρεβενά!
— Εγώ υπακοή κάνω, τόλμησε να ψελλίσει ο τρομαγμένος από την άγρια επίθεση του Μητροπολίτη, κληρικός!
Αλλά ο Μητροπολίτης συνέχιζε ακάθεκτος:
— Θα σε καταστρέψει με αυτά που κάνει, το ακούς; Θα σε καταστρέψει!
— Υπακοή κάνω Σεβασμιώτατε!

Όσοι είδαν κι άκουσαν το περιστατικό έμειναν άφωνοι!
Κυριολεκτικά φαίνεται πως ο εν λόγω Ιεράρχης, έχει χάσει τον αυτοέλεγχο και προσπαθεί με τις φωνές, τις απειλές και την τρομοκρατία όσων θεωρεί οτι στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά του, θα τους κάνει να φοβηθούν και να κάνουν πίσω!!
Τί να περιμένει κανείς; Δεν είναι άσχετο και το ” μωραίνει Κύριος, όν βούλεται απολέσαι.. ”
Για να θυμηθούμε τα γεγονότα όπως έχουν από την αρχή, σημειώνουμε τα εξής, με αφηγηματικό τρόπο: ο Μητροπολίτης του κληρικού που προπηλακίστηκε στην Άμφισσα από τον άλλο Μητροπολίτη που τυγχάνει πνευματικός του βλαστός,ζήτησε αμέσως μόλις εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σέργιος,από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο να δώσει το “χρίσμα” για τα Γρεβενά στον κληρικό της Μητρόπολής του. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε πει αρχικά ναί,αλλά ολίγον αργότερα μπήκε ως …σφήνα Μητροπολίτης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος αφού έλεγε προς πάσα κατεύθυνση “αφήστε το Γέρο σε μένα”(εννοώντας προφανώς τον Γέροντά του), ζήτησε κι αυτός από τον Αρχιεπίσκοπο τα Γρεβενά, για κληρικό της Μητρόπολής του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σοφά ποιών,του είπε να τα βρεί με τον Γέροντά του!
Αυτός οχι μόνο δεν τα βρήκε με τον Γέροντα αλλά έσπευσε να κυκλοφορήσει και επιστολή εξαίροντας τις αρετές του υποψηφίου και προτάσσοντας οτι έχει πάρει για τον εκλεκτό του,το πολυπόθητον Αρχιεπισκοπικό χρίσμα!
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά τα …”θεσμικά”, μέχρι και τη βοήθεια ενός ….τραβεστί, της περίφημης Νικόλ, επιστράτευσαν για να φτάσουν στο στόχο τους!
Μάλιστα η εν λόγω Νικόλ, καμώνεται τον παράγοντα των εκκλησιαστικών μας πραγμάτων λόγω υψηλών γνωριμιών, όπως ο ίδιος διατείνεται ότι έχει!
Οι πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχουν συνομιλίες του σε κινητά στις οποίες δίνει κατεύθυνση πώς να φερθούμε και τί να κάνουμε για να μη χάσουμε την εκλογή!
Μέχρι για τα χρήματα που άφησε πίσω του ο Γέρων Γρεβενών Σέργιος έχει άποψη για το πώς πρέπει να κατανεμηθούν!

Κύριε ελέησον!!
Όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε χρόνο ρεκόρ! Και σα να μήν έφταναν, έκανε σήμερα την οξυτάτη και αισχρή επίθεσή του, κατά του κληρικού που θεωρεί αντίπαλο του δικού του,ο εν λόγω Ιεράρχης!
Για να χάσει, πάντως, την ψυχραιμία του και να προβεί σε τέτοιες απρέπειες που τον ρεζίλεψαν στα μάτια της κοινή γνώμης, πρέπει να λαμβάνει αρνητικά μηνύματα !
Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις!
Πάντως θα συμβουλεύαμε τον Γέροντα Ιεράρχη, κατά του οποίου απευθύνονταν οι ύβρεις του μεσόκοπου της Στερεάς , να δείξει ψυχραιμία και να αγνοήσει το ατυχές συμβάν.Ο Ιεράρχης που επετέθη και φέρθηκε με αυτό τον σκαιότατο τρόπο, εναντίον του κληρικού που οι πληροφορίες τον θέλουν ψηλά στις προτιμήσεις των Ιεραρχών (μετά μάλιστα κ την ενεργό ανάμιξη της… Νικόλ, στην εκλογή Ιεράρχη) έχασε διπλά !!Ας πρόσεχε !!