You are currently viewing Ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Σάπιος , η υπαστυνόμος της εθνικής οδού και οι πραγματικοί… σάπιοι!!!

Ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Σάπιος , η υπαστυνόμος της εθνικής οδού και οι πραγματικοί… σάπιοι!!!

  • Reading time:1 mins read

Ο ΠΑΠΑ ΤΖΟΥΜ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ….

Θεωρώ υποχρέωσή μου να δηλώσω εκ των προτέρων, οτι τον π. Ιγνάτιο Σάπιο δεν τον γνωρίζω καλά.
Τον εχω συναντήσει μαζί με άλλους, σε εκκλησιαστικές τελετές και λοιπές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας, δύο ή τρεις φορές, και ανταλλάσσω μαζί του έναν χαιρετισμό στους διαδρόμους της Συνόδου, οσάκις διαβώ το κατώφλι της–πολύ σπάνια τα τελευταία χρόνια!
Ο π. Ιγνάτιος στην εκκλησιαστική του διαδρομή διέπραξε το ..μοιραίο λάθος!
Όταν η Μητρόπολη Φθιώτιδος εχήρευσε, “τόλμησε” ως Πρωτοσύγκελος που ήταν στη Μητρόπολη αυτή ,να ζητήσει από την τότε Ιεραρχία να τον εκλέξει ως διάδοχο του Γέροντά του Φθιώτιδος Δαμασκηνού.
Αυτό θεωρήθηκε ” έγκλημα καθοσιώσεως”, από τον βασικό υποψήφιο για τη Μητρόπολη αυτή , εκλεγέντα εν τέλει Νικόλαο.
Η υποψηφιότητά του Νικολάου,είχε προκύψει μετά από διεργασίες του τότε Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ( ο οποίος αρχικά αντιδρούσε)και κάποιων Μητροπολιτών που πρωτοστατούσαν από χρόνια για την προαγωγή του Νικολάου,με κορυφαίο πρωτοστάτη τον τότε Αλεξανδρουπόλεως ,νύν Θεσσαλονίκης Ανθιμο, με τον οποίο σήμερα δεν λέει ούτε καλημέρα( για άλλους λόγους).
Ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Σάπιος, έκτοτε πορεύεται μετ´ εμποδίων στην Μητρόπολη αυτή, αφού μοιάζει να έχει ..ανοικτούς λογαριασμούς με τον προιστάμενό του Μητροπολίτη Νικόλαο.
Πριν λίγο καιρό ο ίδιος κληρικός
π. Ιγνάτιος,έγινε πρωταγωνιστής σε στημένη καταγγελία –που εξελίχθηκε σε φωναχτή διαμαρτυρία στο Συνοδικό Μέγαρο –δύο γονέων με καταγγελίες αβάσιμες και κατασκευασμένες!
Χάρη στην αμεσότητα και την ψυχραιμία του αλλά και με την συμβολή του δεξιού βραχίονος του Αρχιεπισκόπου, Αρχιγραμματέως Επισκόπου Γαβριήλ, το θέμα έληξε χωρίς να κάνει κακό στην Εκκλησία και στον εν λόγω κληρικό ,οπως ήθελαν και επεδίωκαν κάποιοι άλλοι!
Το δεύτερο αυτό επεισόδιο στο οποίο παρουσιάζεται ο π. Ιγνάτιος να έχει …<<σαπίσει>> στο.. ξύλο,μία υπαστυνόμο που τον σταμάτησε σε μπλόκο στην εθνική οδό,για υπερβολική ταχύτητα, ήλθε ως “βούτυρο και μέλι”, στο ψωμί αυτών που θέλουν από καιρό τον “εξοστρακισμό” του Αρχιμ. Ιγνάτιου Σάπιου από τα εκκλησιαστικά μας δρώμενα και την απόσυρσή του, έστω και 18 χρόνια μετά, από το στάδιο της προαγωγής και της εξέλιξης, τότε που τόλμησε ο αθεόφοβος να θέσει υποψηφιότητα για Φθιώτιδος!

Τόσο από την κατάθεση του Αρχιμ. Ιγνάτιου Σάπιου, για το ατυχές αυτό συμβάν στην εθνική οδό,όσο και από τις μαρτυρίες των δύο συνεπιβατών του αλλά και των άλλων αστυνομικών που συναποτελούσαν με την υπαστυνόμο την ομάδα που έκανε το μπλόκο, δεν προκύπτει χειροδικία ,αλλά έντονος διάλογος, εξαιτίας της προσβλητικής γνώμης που εξέφρασε το όργανο της τάξεως για συλλήβδην όλους τους κληρικούς της Εκκλησίας μας.

Η εν λόγω κ.υπαστυνόμος ήταν τόσο ..”ευγενής” και με καλή άποψη για τους κληρικούς της Εκκλησίας μας ,που αφού “εθαύμασε” τον
π.Ιγνάτιο για την ..ωραία γκόμενα που τον συνόδευε( και άραγε γιαυτό είχε αναπτύξει τόση ταχύτητα, για να την ..εντυπωσιάσει, όπως απεφάνθη η και ψυχολόγος αστυνομικός) κι σκόμη οτι η πλειοψηφία των αγάμων κληρικών μας–κατά την κ. Υπαστυνόμο–<~είναι… αδελφές>>.

Οποιος κληρικός σέβεται τον εαυτό του και αυτό που εκπροσωπεί ,υπό το άκουσμα τέτοιων απόψεων θα έπρεπε το λιγότερο να διαμαρτυρηθεί και να τη βάλλει στη θέση της!

Πώς θα αντιδρούσαν, άραγε, αυτοί που περίμεναν από καιρό τον Ιγνάτιο στη …γωνία ,για να του τη φέρουν ,αν τους έλεγαν κατάμουτρα οτι..
— οι περισσότεροι κληρικοί είστε gay??

Θα την ευχαριστούσαν, προφανώς, την κ. Υπαστυνόμο για την αφοπλιστική της ειλικρίνεια, για να …”γλυτώσουν” την όποια κλήση και στη συνέχεια θα την χαμογελούσαν φιλάρεσκα που τους εξαίρεσε (αφού θα είχαν δίπλα τους συνοδό …γυναίκα) και μετά Τί θα έκαναν;; θα έφευγαν;;

Ε τέτοιοι αδίστακτοι κληρικοί, είναι επικίνδυνοι για την Εκκλησία και το ποίμνιο ,γιατί νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους!

Κι αυτό το είδος κληρικών(υποκριτές, χαιρέκακοι, συκοφάντες, κιτρινιστές) κρύβονται πίσω από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα αυτό ,δύο- τρείς μέρες
αφ´ότου συνέβη και μάλιστα με σκόπιμη διαστρέβλωση των συμβάντων!

Ο Αρχιγραμματέας ως σωστός κσι δεξιός οιακοστρόφος,με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου,που δεν του αρέσουν οι φασαρίες και ο θόρυβος εις βάρος της Εκκλησίας και των κληρικών μας, χειρίστηκε το θέμα με πρωτόγνωρη εχεμύθεια και σιωπή!
Το όλο συμβάν το πληροφορήθηκα από την Κυριακή που συνέβη, από φίλο μου αστυνομικό, καθώς και για τις εξελίξεις της Δευτέρας στο Σύνοδικό Μέγαρο!
Κι όμως, προσωπικά δεν έγραψα τίποτα! Το πρόλαβαν, όμως,άλλοι!

Δυστυχώς, η αιμοσταγής όρκα, μόλις μυρίστηκε την κατάσταση και αφού συνεννοήθηκε με τον.. κίτρινο ιεροφάντη, ήθελε να μετατρέψει τον Ιγνάτιο σε “πτώμα” και να κάνει την όλη υπόθεση σίριαλ λαϊκής κατανάλωσης για τα πρωϊνάδικα και τα social media.
Το θέμα έχει πάρει, πλέον, το δρόμο της Δικαιοσύνης!

Ενα είναι βέβαιο: οτι ο ύ τ ε αυτή τη φορά κατάφεραν να απαλλαγούν από τον Ιγνάτιο όσοι επεδίωκαν την αποπομπή του!

Γιαυτό πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός εφεξής!
Και επειδή το ..”si vis pacem para bellum,”( εάν επιθυμείς ειρήνη παρασκεύαζε πόλεμο),έχει πάντα σωστή εφαρμογή και εξέλιξη, του το συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε στενή και ευρύτερη κλίμακα!

Η Εκκλησία μας δεν κινδυνεύει από τους εχθρούς της, αλλά από τους …καλοβολεμένους κληρικούς της, που μπήκαν στις τάξεις της με μισό παπούτσι και αφού απέκτησαν πολλά ζευγάρια, ανερχόμενοι την Ιεραρχία,θέλουν να διώξουν τους άλλους μισούς, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το θεάρεστο έργο τους!
Αυτοί είναι οι πραγματικοί… “σάπιοι”.